HOOGSPANNEND OUD EN NIEUW

‘Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, één…. HAPPY NEW YEAR!!’ De stem van de DJ schalt door de enorme boxen.

Mark drukt Nora dicht tegen zich aan. ‘Gelukkig nieuwjaar, liefste. Dat dit jaar net zo mooi mag worden als alle voorgaande jaren met jou.’

‘Minstens.’ Nora heft haar hoofd naar Mark op en kust zachtjes zijn lippen. ‘Gelukkig nieuwjaar. Ik hou steeds meer van je.’

Naast hen klinken de vrolijke stemmen van Irwan en Kim. ‘Hé kanjers, nu willen wij zoenen!’

Irwan lacht zijn stralende witte tanden bloot en trekt Nora naar zich toe. ‘Gelukkig nieuwjaar, schoonheid,’ zegt hij. Ze kussen elkaar vol op de mond. Dan wendt Irwan zich tot Mark.

‘Topper. De beste wensen hè!’ De mannen omhelzen elkaar en Irwan drukt een zoen op Marks wang.

Nora slaat haar armen om Kim heen. ‘Gelukkig nieuwjaar, lief vriendinnetje.’

‘Champagne, champagne, champagne!’ Het viertal kijkt op. Twee obers in goudkleurige pakken lopen met dienbladen vol glazen champagne. Geen van allen weigeren ze. Mark heft als eerste zijn glas. ‘Op ons. Op dit gave feest. Op ons mooie leven.’

De anderen klinken er maar al te graag op. ‘Proost!’

Voor het eerst in hun leven vieren Mark en Nora de jaarwisseling niet in kleine kring met familie en vrienden. Deze jaarwisseling wordt groots gevierd, met honderden mensen, waarvan ze alleen Irwan en Kim kennen. De locatie alleen al is fantastisch; in een oude suikerfabriek. Ontzettend groot en van alle gemakken voorzien. Als je wilt dansen ga je naar één van de vele dansvloeren, als je wilt chillen ga je naar de loungeruimte en als je trek krijgt, dan kun je je smaakpapillen rijkelijk de kost geven bij de vele foodtrucks.

‘Zullen we gaan dansen?’ Nora zet haar lege glas terug op een dienblad. ‘Kom!’ Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Een paar minuten later staan ze alle vier te springen op de vloer. Als de DJ dan ook nog hun favoriete nummer inzet gaan ze helemaal los. Nora gooit haar armen in de lucht en laat de muziek het ritme van haar lichaam bepalen. Pas als het nummer ten einde is laat ze haar armen weer langs haar lichaam zakken.

‘Fantastisch hè!’ roept een vrouwenstem. De muziek zwelt weer aan en ze komt er nog maar net bovenuit. Nora werpt nieuwsgierig een blik opzij. Een vrouw met lang, zilverblond haar en zwaar opgemaakte ogen staat haar lachend aan te kijken. Ze is ongeveer even oud als Nora en erg knap om te zien.

‘Heel erg gaaf!’ roept Nora terug. Voorzichtig kijkt ze om zich heen, zoekend naar de anderen.

‘Wat heb jij prachtige haren!’ roept de vrouw.

Nora bloost er van. Ze draagt haar lange, lichtblonde krullen vanavond los over haar schouders. ‘Bedankt!’

‘Ik ben Amber.’

‘Nora.’

‘Gelukkig nieuwjaar!’ roept Amber en zoent haar prompt op beide wangen. ‘Kom, we gaan dansen!’ Ze springt weer in het rond. Haar haren dansen wild om haar gezicht. Wat een bijzondere dame.

Dan klinkt de vertrouwde stem van Mark achter haar. ‘Heb je een nieuw vriendinnetje?’ Zijn handen zakken losjes op haar heupen. Nora leunt achterover, tegen zijn borstkas aan. ‘Ik denk het.’

Voordat ze het weten is het feest ten einde. Zonder pardon gaan de grote lampen aan en stopt de muziek. Vanuit de hele zaal klinken teleurgestelde kreten, maar de organisatie is onverbiddelijk. Iedereen dromt naar de kluisjes. Mede door de vriendelijke doch dringende orders van de bewakers staat iedereen verrassend snel buiten.

‘Heerlijk feest!’ roept Irwan. Hij slaat zijn armen om Kim en Nora heen en knipoogt naar Mark. ‘We hebben gedanst, gelachen, gedronken, gezoend en gegeten. Wat wil een mens nog meer?’

‘Een luxe hotelkamer met een bubbelbad?’ oppert Kim. De rest joelt en lacht. Want dat is precies wat ze geboekt hebben samen. Ze lopen naar de taxi’s en nemen de eerste die vrij is.

‘Waar mag ik jullie naartoe brengen?’ vraagt de chauffeur vriendelijk.

‘Hotel Westenvoorde alstublieft,’ antwoordt Nora.

‘Kan ik met jullie meerijden? Ik logeer in hetzelfde hotel.’

Nora draait zich met een ruk om. Amber! Ze hebben een hele tijd samen gedanst en zijn elkaar toen kwijtgeraakt.